vrijdag, oktober 08, 2004

Frans/Duits

Voor de lol heb ik een franstalige Harry Potter (deel 1) besteld en een duits boekje (Die Taube van Patrick Suskind). Ik vind talen leuk, maar ben niet goed in de normale cursus-vorm. Zelf puzzelen met woordenboekje en logica vind ik leuker. Harry Potter heb ik (uiteraard) al gelezen, tot en met deel 5, waarvan de eerste 4 delen in het nederlands en de laatste in het engels. Het engels bevalt me veel en veel beter.
Nu lees ik bijna alles in het engels inmiddels, maar toch valt het nog op soms wat een andere leeservaring het kan zijn. Vind ik de nederlandse taal dan echt lelijk? Misschien wel, ik vind het niet echt een mooie taal, maar misschien komt dat omdat ik het al 27 jaar spreek, lees en hoor. Effe afwisseling..:-)

1 opmerking:

Dees zei

haha dit doe ik dus ook altijd...ik lees eigenlijk alles in het engels, af en toe iets nederlands en dus ook in het frans. En dan kies ik dus ook vaak boeken die ik al gelezen heb uit,of ik pak een Petit Nicolas...dat is voor mij echt de manier om het te leren :-)(en ik heb een paar jaar franse les genomen en ga nu in september weer beginnen voor gevorderden )nu duits nog....maar dat vind ik persoonlijk geen "mooie" taal...wel handig af en toe...